Positioneer IT voor success in 2020

Positioneer IT voor success in 2020

Vergeet de goede voornemens voor het nieuwe jaar, die meestal worden weggegooid en vergeten zodra de champagne zijn schittering verliest. Voor IT-leiders is het nieuwe jaar een prima tijd voor het plannen, organiseren en lanceren van nieuwe strategieën en initiatieven. Door evoluerende zakelijke trends, beveiligingsproblemen en toenemend overheidstoezicht op veel IT-activiteiten, gecombineerd met een schijnbaar nooit eindigende reeks ontwrichtende technologieën, is het van essentieel belang om zo snel mogelijk na te denken over taktieken en doelen voor een succesvol 2020.

Hier zijn 7 tips om u te helpen het nieuwe jaar op rij te bereiken.

 1. Werk samen met bedrijfsleiders om IT-services en doelen te beoordelen.
  Ervoor zorgen dat IT een zakenpartner is en niet louter een besteller. Hij stelt voor om vergaderingen met belangrijke bedrijfsleiders te plannen om de bedrijfswaarde van IT te beoordelen op basis van projecten die in 2019 zijn voltooid en hoe IT de zakelijke doelstellingen van het nieuwe jaar kan ondersteunen. “Zet alle feedback om in een strategie en een ruw IT-plan voor 2020. Neem deel aan de budgetteringscyclus en zorg ervoor dat fondsen op de juiste plaatsen voor de strategie zijn – laat het niet aan de zakelijke partners over om dit zelf te doen.

 2. Probeer verstoring te beheersen
  Trends in bedrijfs- en technologiestoringen zullen zich in het nieuwe jaar en daarna blijven ontwikkelen. “IT heeft een grotere verantwoordelijkheid en kansen om organisaties te helpen ‘klaar voor de toekomst’ te blijven”

 3. IT-afdelingen moeten proactief zijn over problemen voordat ze zich voordoen door een routekaart/projectplan van zes tot twaalf maanden te maken. “Een eenvoudige manier om een ​​plan te maken, is om naar toekomstige ideeën te kijken met behulp van een wegingssysteem om te bepalen welke initiatieven prioriteit moeten krijgen. “Als u dagelijks bezig bent met het bestrijden van branden en niet vooruit plant, loopt uw ​​organisatie altijd een hoger risico.”

 4. Centraliseer data-analyse
  IT-afdelingen zijn al lang verantwoordelijk voor het verzamelen, opslaan en beheren van gegevens. Gegevensanalyse wordt ondertussen meestal binnen afzonderlijke bedrijfseenheden verwerkt. Maar naarmate meer ondernemingen het strategische belang van data-analyse beginnen te begrijpen, en naarmate analyses steeds meer op een veel grotere schaal en in realtime worden uitgevoerd, is er een opkomende trend naar een meer gecentraliseerde benadering van data-analyse.

 5. Blijf op de hoogte van de beveiliging.
  De start van een nieuw jaar is een goed moment om de beveiliging van ondernemingen en de rol van IT bij het beschermen van systemen en gegevens te evalueren. “Neem de tijd om van de brandbestrijdingsmodus te gaan, en werk samen met uw team om na te denken over het grote geheel – na ongeveer 18 maanden – en vat fundamentele beveiligingstaken aan.